Activiteiten in Heerlen tijdens Marathon VIA Belgica


Terwijl de deelnemers aan de marathon door Heerlen rennen, is er langs de route van alles te beleven. Je kunt uiteraard renners aanmoedigen, maar daarnaast zijn er tal van activiteiten langs de route door Coriovallum. We sommen ze graag voor je op.

Naast de activiteiten in Heerlen is er langs de route genoeg te zien en zijn er heel wat highlights voor de toeschouwer. Daarvan hebben we een overzicht gemaakt.

Programma Heerlen

Pancratiusplein:

Soldaten drill
Voor de jonge gasten: ben jij geschikt voor het Romeinse leger? Romeins soldaat werd je niet zomaar: als Romeins soldaat moest je sterk zijn en uithoudingsvermogen hebben. Met deze soldatendrill kun je zelf ontdekken of het leven als soldaat in het grote Romeinse legioen voor jou is weggelegd.

Workshop ontspanning na inspanning: kathleen
Samen met de reenactors van fortvnata maak je zelf een heerlijk ruikende badolie met ingrediënten die de romeinen 2000 jaar geleden in Coriovallum gebruikten. Ook geven zij demonstraties en uitleg hoe badolie werd gebruikt in het badhuis en hoe je bijvoorbeeld een bad schraper daarbij kon gebruiken.

Geleenstraat:

Spellen uit thermenmuseum
Knutselen kruikjes versieren en kleuren

Gasthuisstraat:

Je eigen archeologische opgraving
In emmertjes gevuld met zand ga je met een metaaldetector op zoek naar speciale schatten en mag je de gevonden muntjes houden.

Coriovallumstraat:

Reus lucius: stichting collegium stadsreus lucius
Eén van de oudst bekende bewoners van de stad coriovallum, stadsreus lucius, maakt met zijn verklede begeleiders zijn opwachting tijdens de marathon om de deelnemers, kijkers en andere gasten reusachtig te onthalen. Bij de reus willen wij een wedstrijd maken om de bezoekers de hoogte van de reus te laten raden. Bij gelijke uitkomsten wordt er geloot en de winnaar mag met zijn familie gratis het
Thermenmuseum bezoeken met rondleiding met gids.

Thermenmuseum verkleedfeest:
Verkleed je als Romein en moedig zo geheel in stijl jouw favoriete renner(s) aan. Maak een leuke (groep)foto en gebruik deze op je sociale media. Post jouw beste foto op social media en win leuke prijzen. Bijvoorbeeld jaarkaart museum, rondleiding, Escape room De Vondst etc.

Parkeerplaats thermenmuseum everybody jump:
Romeins springkussen, Colosseum, met mogelijkheid te duelleren. Werk jezelf ook in het zweet terwijl je jouw favoriete renner aanmoedigt.

Alle nieuws