Voor de marathon


Marathon Via Belgica: alleen of met z’n allen!

De Marathon Via Belgica kent één afstand: 42,195 kilometer. Die kun je alleen lopen of in een estafetteteam van twee of vier lopers. De start ligt op de brug over de Worm bij Rimburg in Landgraaf. Je loopt via Coriovallum (het huidige Heerlen), Voerendaal en Valkenburg naar de finish op de oude brug over de Maas in Mosa Trajectum (tegenwoordig Maastricht).

Uiteraard kun je ook meedoen als bedrijventeam. Je kunt als bedrijf één of meerdere teams van maximaal 8 lopers inschrijven. Bedrijventeams vormen tevens een eigen klassement waar je met je hele team strijd voor de snelste tijd over de Marathon Via Belgica! Uiteraard wordt dit klassement bekend gemaakt in het unieke business paviljoen in Maastricht.

Inschrijven

Inschrijftermijn

Je kunt je voor de editie van 2022 inschrijven tot uiterlijk zondag 15 mei 2022 om 23:59. Voor deze editie betalen de eerste 100 solo inschrijvers exact € 42,20* dus zorg dat je erbij bent!

* excl. inschrijfkosten SQM Time

Inschrijfkosten Solo marathon

€ 42,20*
eerste 100 deelnemers
€ 50,00*
t/m 29 januari 2022
€ 60,00*
t/m 15 mei 2022

* excl. inschrijfkosten SQM Time

Inschrijfkosten Duo-estafette team

€ 60,00*
t/m 29 januari 2022
€ 75,00*
t/m 15 mei 2022

* excl. inschrijfkosten SQM Time

Inschrijfkosten Quattro-estafette team

€ 100,00*
t/m 29 januari 2022
€ 120,00*
t/m 15 mei 2022

* excl. inschrijfkosten SQM Time

Inschrijfkosten bedrijventeams

Marathon only bedrijventeam (max. 5 marathon solo-lopers)
€ 420 */** t/m 15 mei 2022
Duo estafette bedrijventeam (max. 8 lopers / max. 4 duo estafetteteams)
€ 420 */** t/m 15 mei 2022
Quattro estafette bedrijventeam (max. 8 lopers / 1 of 2 quattro estafetteteams)
€ 420 */** t/m 15 mei 2022
Mixed bedrijventeam (max. 8 lopers, waarvan max. 3 marathon solo-lopers)
€ 420 */** t/m 15 mei 2022

* excl. inschrijfkosten SQM Time
** Vanaf het tweede team van jouw bedrijf geldt 10% korting op de inschrijfkosten

Meer info

Startnummers & Tijdsregistratie

De Marathon Via Belgica maakt gebruik van SQMtime BibTag voor het registreren van tijd. Als deelnemer ontvang je een startnummer met geïntegreerde chip (tag) voor de tijdmeting. Deze hoef je na de finish niet in te leveren. Het startnummer moet gedurende de marathon zichtbaar op de borst of aan een startnummerband gedragen worden.

Aan je startnummer zit tevens een bagagelabel en een dropbag label voor je tas en/of dropbag.

Informatie over ophalen of opsturen van startnummers volgt later, maar uiteraard zorgen we dat je met startnummer aan de start kunt verschijnen !

Informatie om een goede tijdsregistratie te garanderen:

  • Draag het startnummer zichtbaar op de borst of aan een startnummerband (zichtbaar aan de voorzijde van het lichaam).
  • Bedek het startnummer NIET met bijvoorbeeld een jack.
  • Vouw of kreuk het startnummer niet. Hierdoor kan de Tag beschadigen.
  • Doorboor de Tag niet met speldjes, gebruik speldjes alleen op de hoekpunten van het startnummer.
  • Verwijder de kunststof afstandhouder op de achterkant van het startnummer niet.

Vervoer naar de start

Start en finish liggen bij de Marathon Via Belgica niet op dezelfde plek. Je start in Rimburg en finisht in Maastricht. Omdat Rimburg een klein dorpje is met weinig parkeerplekken, vragen we lopers die de hele afstand lopen zoveel mogelijk met openbaar vervoer of de auto naar Maastricht te komen. Vanuit Maastricht zullen speciale bussen lopers naar de start in Rimburg brengen.

Wil je gebruik maken van het busvervoer, selecteer dan de optie “busvervoer naar de start” tijdens het inschrijven. De kosten hiervoor bedragen 6 euro. Het busschema en vertrekpunt worden uiterlijk een maand voor de wedstrijd bekend gemaakt.

Vervoer voor estafette-teams
Doe je mee met de duo- of quattro-estafette, dan ben je zelf verantwoordelijk voor het vervoer van en naar de wisselpunten. Daarom raden wij estafetteteams aan om met het hele team in één auto naar de start te komen. Er zijn bij de wisselpunten langs het parcours parkeerplaatsen beschikbaar om lopers af te wisselen en elkaar aan te moedigen. Deze zijn tijdens de wedstrijd alleen toegankelijk voor deelnemers.

Tassenafgifte / dropbag

Bij de Marathon Via Belgica kunnen lopers gebruikmaken van tasafgifte voor sporttassen en / of een aparte dropbag bij de start.

Alle lopers ontvangen bij hun startnummer een dropbag die gebruikt kan worden om een jasje of trui voor de start in te doen. Bij je startnummer zit een dropbaglabel die je aan je dropbag vast kunt maken zodat we weten van wie de dropbag is. Bij de start in Rimburg kun je je dropbag afgeven waarna onze vrijwilligers alle dropbags naar de finish in Maastricht brengen.

Let op! De dropbag is een klein tasje waar enkel een jasje, trui en/of dunne overbroek in passen om warm te blijven tot de start.
Grotere tassen kunnen, voor vertrek naar Rimburg, op het finishterrein in Maastricht afgegeven worden in een bewaakte tasafgifte. De tassen dienen hiervoor voorzien te zijn van het bagagelabel dat bij je startnummer zit. Hier vertrekken ook de speciale bussen naar de start.

Kleedgelegenheid / douches

Meer informatie over kleedgelegenheid en douches volgt in de aanloop naar de Marathon Via Belgica.

Locatie en bereikbaarheid

De start ligt in Rimburg. De precieze locatie wordt in de aanloop naar de Marathon Via Belgica bekend gemaakt. Bij de start is enkel parkeergelegenheid voor estafetteteams.
De finish is in Maastricht. De precieze locatie wordt in de aanloop naar de Marathon Via Belgica bekend gemaakt.

De wissellocaties voor de estafetteteams worden in de aanloop naar de Marathon Via Belgica bekend gemaakt. De parkeergelegenheid bij de wissellocaties zal alleen voor estafetteteams toegankelijk zijn.

Wedstrijdreglement

Door in te schrijven gaat de loper automatisch akkoord met de voorwaarden zoals beschreven in het wedstrijdreglement. Foras Events behoudt het recht om wijzigingen aan te brengen in het wedstrijdreglement.

Het reglement is te downloaden als PDF bestand via onderstaande knop.

Download wedstrijdreglement

Meer weten?

Veel gestelde vragen

Onze partners en sponsoren