Voor de marathon


Marathon Via Belgica: alleen of met z’n allen!

De Marathon Via Belgica kent één afstand: 42,195 kilometer. Die kun je alleen lopen of in een estafetteteam van twee of vier lopers. De start ligt op de brug over de Worm bij Rimburg in Landgraaf. Je loopt via Coriovallum (het huidige Heerlen), Voerendaal en Valkenburg naar de finish op de oude brug over de Maas in Mosa Trajectum (tegenwoordig Maastricht).

Uiteraard kun je ook meedoen als bedrijventeam. Je kunt als bedrijf één of meerdere teams van maximaal 8 lopers inschrijven. Bedrijventeams vormen tevens een eigen klassement waar je met je hele team strijd voor de snelste tijd over de Marathon Via Belgica! Uiteraard wordt dit klassement bekend gemaakt in het unieke business paviljoen in Maastricht.

Inschrijven

Inschrijftermijn

Je kunt je nog inschrijven voor de editie van 2022 tot uiterlijk vrijdag 27 mei 2022 23:59.

* excl. inschrijfkosten SQM Time

Inschrijfkosten Solo marathon

€ 60,00*

* excl. inschrijfkosten SQM Time

Inschrijfkosten Duo-estafette team

€ 70,00*

* excl. inschrijfkosten SQM Time

Inschrijfkosten Quattro-estafette team

€ 110,00*

* excl. inschrijfkosten SQM Time

Inschrijfkosten bedrijventeams

Marathon only bedrijventeam (max. 5 marathon solo-lopers)
€ 420 */** t/m 27 mei 2022
Duo estafette bedrijventeam (max. 8 lopers / max. 4 duo estafetteteams)
€ 420 */** t/m 27 mei 2022
Quattro estafette bedrijventeam (max. 8 lopers / 1 of 2 quattro estafetteteams)
€ 420 */** t/m 27 mei 2022
Mixed bedrijventeam (max. 8 lopers, waarvan max. 3 marathon solo-lopers)
€ 420 */** t/m 27 mei 2022

* excl. inschrijfkosten SQM Time
** Vanaf het tweede team van jouw bedrijf geldt 10% korting op de inschrijfkosten

Meer info

Startnummers & Tijdsregistratie

De Marathon Via Belgica maakt gebruik van SQMtime BibTag voor het registreren van tijd. Als deelnemer ontvang je een startnummer met geïntegreerde chip (tag) voor de tijdmeting. Deze hoef je na de finish niet in te leveren. Het startnummer moet gedurende de marathon zichtbaar op de borst of aan een startnummerband gedragen worden.

Aan je startnummer zit tevens een bagagelabel en een dropbag label voor je tas en/of dropbag.

Alle deelnemers die voor 16 mei hebben ingeschreven zullen de startnummers – eventueel inclusief shirt – thuis gestuurd krijgen. Last minute (vanaf 16 mei) inschrijvers dienen hun startnummer op te halen in Rimburg bij Hoeve Kallen nabij de start. Dit geldt ook voor estafetteteam deelnemers. Let op: Houd rekening met de reistijden naar de wisselzones!

 

Informatie om een goede tijdsregistratie te garanderen:

  • Draag het startnummer zichtbaar op de borst of aan een startnummerband (zichtbaar aan de voorzijde van het lichaam).
  • Bedek het startnummer NIET met bijvoorbeeld een jack.
  • Vouw of kreuk het startnummer niet. Hierdoor kan de Tag beschadigen.
  • Doorboor de Tag niet met speldjes, gebruik speldjes alleen op de hoekpunten van het startnummer.
  • Verwijder de kunststof afstandhouder op de achterkant van het startnummer niet.

Vervoer naar de start

Start en finish liggen bij de Marathon Via Belgica niet op dezelfde plek. Je start in Rimburg en finisht in Maastricht. Omdat Rimburg een klein dorpje is met weinig parkeerplekken, vragen we deelnemers die de hele afstand lopen zoveel mogelijk met openbaar vervoer of de auto naar Maastricht te komen. Vanuit Maastricht zullen speciale bussen lopers naar de start in Rimburg brengen.

Wil je gebruik maken van het busvervoer, selecteer dan de optie “busvervoer naar de start” tijdens het inschrijven. De kosten hiervoor bedragen 6 euro. De bussen vertrekken om 8:00 uur vanaf de Kesselskade (finishzone) in Maastricht richting Rimburg (startzone).

Indien je toch met eigen vervoer naar Rimburg komt of daar afgezet wilt worden zul je buiten Rimburg moeten parkeren. Als je zeker wilt zijn van een parkeerplaats raden we je aan via Duitsland te rijden en te parkeren bij de Lidl vlak over de grens in Duitsland (navigatie: Grenzweg 3, 52531 Übach-Palenberg).

Klik op de volgende link (pdf) voor details: Parkeren en Startzone

 

Vervoer voor estafette-teams
Doe je mee met de duo- of quattro-estafette, dan ben je zelf verantwoordelijk voor het vervoer van en naar de wisselpunten. Daarom raden wij estafetteteams aan om met het hele team in één auto naar de start te komen. Er zijn bij de wisselpunten langs het parcours parkeerplaatsen beschikbaar om lopers af te wisselen en elkaar aan te moedigen. Deze zijn tijdens de wedstrijd alleen toegankelijk voor deelnemers.

Tassenafgifte / dropbag

Bij de Marathon Via Belgica kunnen lopers gebruikmaken van tasafgifte voor sporttassen en / of een aparte dropbag bij de start.

Alle lopers ontvangen bij hun startnummer een dropbag die gebruikt kan worden om een jasje of trui voor de start in te doen. Bij je startnummer zit een dropbaglabel die je aan je dropbag vast kunt maken zodat we weten van wie de dropbag is. Bij de start in Rimburg kun je je dropbag afgeven waarna onze vrijwilligers alle dropbags naar de finish in Maastricht brengen.

Let op! De dropbag is een klein tasje waar enkel een jasje, trui en/of dunne overbroek in passen om warm te blijven tot de start.
Grotere tassen kunnen, voor vertrek naar Rimburg, op het finishterrein in Maastricht afgegeven worden in een bewaakte tasafgifte. De tassen dienen hiervoor voorzien te zijn van het bagagelabel dat bij je startnummer zit. Hier vertrekken ook de speciale bussen naar de start.

Kleedgelegenheid / douches

Er zullen beperkte kleedgelegenheden in tent bij de start aangeboden worden. Douches zijn helaas niet beschikbaar tijdens de Marathon Via Belgica.

Locatie en bereikbaarheid

De start ligt in Rimburg en wel precies op de grens naar Duitsland ter hoogte van de rivier de Worm. Voor details over de startzone en bereikbaarheid klik op de volgende link (pdf) voor details:  Parkeren en Startzone

Wanneer je als deelnemer van de Marathon Via Belgica geen gebruik wenst te maken van de bus vanaf Maastricht naar de start in Rimburg maar op eigen vervoer naar de start wilt komen om je daar af te laten zetten, raden we je aan om niet via Rimburg te komen maar via Duitsland te rijden en gratis te parkeren bij de Lidl in Duitsland (navigatie: Grenzweg 3, 52531 Übach-Palenberg, Duitsland). Doorgang door Rimburg is niet mogelijk na 8:30 uur. Let op: houd er rekening mee dat de loopafstand van deze parkeerplaats naar de start circa 900 meter is (± 15 minuten lopen).

De finish is in Maastricht en ligt ter hoogte van de Servaasbrug op de Kesselskade. Er zijn diverse (betaalde) parkeerplaatsen nabij de finish gelegen. Zie ook Route voor details met navigeer optie via google maps.

De wissellocaties voor de estafetteteams zijn beschreven onder Parkeren wisselpunten en Route

Wedstrijdreglement

Door in te schrijven gaat de loper automatisch akkoord met de voorwaarden zoals beschreven in het wedstrijdreglement. Foras Events behoudt het recht om wijzigingen aan te brengen in het wedstrijdreglement.

Het reglement is te downloaden als PDF bestand via onderstaande knop.

Download wedstrijdreglement

Bezoek de marathon met het openbaar vervoer

Wil je met het OV naar de marathon reizen? Dan kan! Samen met Arriva bieden we jou 20% korting op de regionale bussen en treinen van Arriva. Arriva heeft hiervoor speciale tickets beschikbaar:

Meer weten?

Veel gestelde vragen

Onze partners en sponsoren