“Als zij het kan, kan ik het ook!”


Sylvie Houbiers Ambassadrice Marathon Via Belgica.

Sinds de oprichting van Foras! hebben wij ons als doel gesteld om een gedeelte van het inschrijfgeld of donaties beschikbaar te stellen aan projecten of goede doelen gekozen door de stichtingsleden zelf! Hier zit vaak een persoonlijk motief achter of het is een project wat ons aan het hart ligt.

Marathon Via Belgica heeft als goede doel gekozen voor Megasterk tegen MS, een initiatief van de in het Limburgse bekende sportieve hardlopende Silvie Houbiers.

Al jaren maakt zij zich sterk om geld in te zamelen voor onderzoek naar de oorzaak van deze slopende ziekte. Een dergelijk sportief en zeker nobel initiatief steunen wij van harte.

Onze ambassadrice Sylvie:
“Onze moeder lijdt al bijna 40 jaar aan de ziekte Multiple Sclerose. Multiple Sclerose is een chronische aandoening aan het centrale zenuwstelsel. Hoe de stoornis in het afweersysteem ontstaat, is helaas nog niet bekend.

Daarom zet ik mij in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek en behandeling. Hoe ik dat doe? Ik loop voor de mensen die dat niet kunnen, zoals mijn moeder. Ik loop bijzondere tochten, marathons, ultra lange afstanden (langer dan 42.2 km) en andere mooie afstanden. Ik zoek hierbij telkens mijn eigen grenzen op. Ik ga voor het (bijna) onmogelijke, zoals mensen vaak tegen me zeggen.

Maar het onmogelijke bestaat niet. Een mens kan veel meer dan men denkt. En dat weet ik van mijn moeder. Zij is altijd ervan overtuigd dat ze meer kan dan MS haar laat denken. Met haar tomeloze positiviteit en optimisme, verslaat zij dagelijks de grenzen van haar beperkte kunnen. Dat is een voorbeeld voor mensen zoals jij en ik, die geen beperkingen hebben.

Dus zoek ik ook mijn grenzen op, voor o.a. mijn moeder. Als zij het kan, kan ik het ook.

Zoek samen met mij de grenzen van het (bijna) onmogelijke op en maak hierdoor onderzoek naar MS mogelijk!!”

Doneer nu

Alle nieuws