Veel gestelde vragen


Inschrijving

Kan ik mijn startnummer overdragen aan iemand anders?

Dat kan, via je account bij SQM Time kun je je startnummer op iemand anders’ naam overzetten.

Ik ben geblesseerd, wat nu?

Startnummers worden niet teruggenomen, je kunt je startnummer wel overdragen aan iemand anders. Dit kun je zelf regelen door in te loggen in je Larssi account.

Is er een daginschrijving mogelijk?

Daginschrijvingen zijn niet mogelijk voor deze wedstrijd.

Wordt mijn startnummer opgestuurd?

Deze informatie volgt nog, maar uiteraard zorgen we dat je met startnummer aan de start kunt verschijnen😉!

Is er een tijdsregistratie?

De Marathon Via Belgica maakt gebruik van SQMtime BibTag voor het registreren van tijd. Als deelnemer ontvang je een startnummer met geïntegreerde chip (Tag) voor de tijdmeting. Deze hoef je na de finish niet in te leveren. Het startnummer moet gedurende de marathon zichtbaar op de borst of aan een startnummerband gedragen worden. Informatie om een goede tijdsregistratie te garanderen vind je op de pagina “voor de marathon”.

Wat is de officiële tijd?

De brutotijd is de officiële tijd. Deze start op het moment dat het startschot gegeven wordt en stopt op het moment dat je de finish passeert. De nettotijd is de tijd die start op het moment dat je de mat op de startlijn passeert en stopt als je de finish passeert. De nettotijd wordt als extra service vermeld.

Wanneer krijg ik mijn bestelde T-shirt?

Het bestelde shirt ontvang je samen met je startnummer. Informatie over het startnummer volgt nog, maar uiteraard zorgen we dat je met startnummer aan de start kunt verschijnen😉!

Kan ik de maat nog aanpassen van mijn bestelde shirt?

De maat van het T-shirt kun je wijzigen in je Larssie account tot aan het vooraf aangekondigde moment waarop we gaan bestellen.

De route

Wordt de route vooraf gedeeld?

Informatie over de route vind je (later) op de pagina “tijdens de wedstrijd”. Hou onze kanalen in de gaten voor updates hieromtrent.

Heeft de MVB een gecertificeerd parcours?

De Marathon Via Belgica zal gecertificeerd zijn bij aanvang van de wedstrijd. Updates hierover worden gegeven op deze website.

Mag ik met mijn hond deelnemen?

Het is niet toegestaan deel te nemen met een hond.

Kan ik mijn auto op de wisselpunten kwijt?

Voor de duo en quatro estafettelopers is er parkeergelegenheid bij start en op de wisselpunten. Informatie hierover vind je op de pagina “tijdens de marathon”.

Wat is er qua verzorging onderweg aanwezig?

Er zijn over de hele route verzorgingspunten ingericht, de locatie van deze punten vind je op de pagina “tijdens de marathon”.

Is het toegestaan om een deelnemer op de fiets te begeleiden over de route?

Nee, het meefietsen met een loper is niet toegestaan. Kijk bij toeschouwerinformatie voor geschikte plekken om de lopers aan te moedigen.

Medaille

Krijg ik een medaille als ik de tijdslimiet niet haal?

Alleen deelnemers die de Marathon Via Belgica binnen de gestelde tijdslimiet weten te volbrengen, ontvangen de unieke MVB medaille.

Ik loop met mijn vrienden de estafette, krijgen wij allemaal een eigen medaille bij de finish?

Iedere loper ontvangt een eigen medaille, ook bij de estafetteloop!

Uitslagen en foto's

Waar vind ik de uitslagen van de wedstrijd?

Uitslagen worden geplaatst op “na de marathon”.

Ik sta niet in de uitslagen of mijn tijd klopt niet, wat nu?

Mocht er onverhoopt iets misgegaan zijn, mail naar info@marathonviabelgica.nl. Vermeld je naam, startnummer en je zelf geklokte tijd. Mocht je een finishfoto kunnen meesturen of het startnummer van een loper die net voor of achter je eindigde, helpt ons dat zeker om uit te zoeken wat er mis is gegaan en kan e.e.a. worden aangepast.

Worden er finishfoto’s gemaakt?

Er zullen fotografen langs de route en bij de finish te vinden zijn. Hoewel onze fotografen uiteraard streven om van alle lopers een geweldig finishplaatje te schieten, kan niet gegarandeerd worden dat er van elke deelnemer tijdens de finish een foto gemaakt wordt.

Overige vragen

Wat gebeurt er met gevonden voorwerpen?

Gevonden voorwerpen worden verzameld bij de tassenafgifte. Neem contact met ons op als jouw spullen hier niet liggen. Na afloop van het evenement hebben wij zicht op alle gevonden voorwerpen.

Kan ik ergens douchen na afloop?

Informatie over kleedgelegenheid en douches vind je op de pagina “voor de marathon”.

Hebben jullie tips waar ik kan overnachten (tijdens) het weekend van de MVB?

Tips zullen hier ruim voor de wedstrijd gepubliceerd worden, houdt de site in de gaten!

Staat je vraag er niet bij?

Staat je vraag er niet bij, laat deze dan hieronder achter.