Veel gestelde vragen


Inschrijving

Kan ik mijn startnummer overdragen aan iemand anders?

Dat kan, via je account bij SQM Time kun je je startnummer op iemand anders’ naam overzetten.

Ik ben geblesseerd, wat nu?

Startnummers worden niet teruggenomen, je kunt je startnummer wel overdragen aan iemand anders. Dit kun je zelf regelen door in te loggen in je Larssi account.

Is er een daginschrijving mogelijk?

Daginschrijvingen zijn niet mogelijk voor deze wedstrijd.

Wordt mijn startnummer opgestuurd?

Alle deelnemers die voor 16 mei hebben ingeschreven zullen de startnummers – eventueel inclusief shirt – thuis gestuurd krijgen.

Is er een tijdsregistratie?

De Marathon Via Belgica maakt gebruik van SQMtime BibTag voor het registreren van tijd. Als deelnemer ontvang je een startnummer met geïntegreerde chip (Tag) voor de tijdmeting. Deze hoef je na de finish niet in te leveren. Het startnummer moet gedurende de marathon zichtbaar op de borst of aan een startnummerband gedragen worden. Informatie om een goede tijdsregistratie te garanderen vind je op de pagina “voor de marathon”.

Wat is de officiële tijd?

De brutotijd is de officiële tijd. Deze start op het moment dat het startschot gegeven wordt en stopt op het moment dat je de finish passeert. De nettotijd is de tijd die start op het moment dat je de mat op de startlijn passeert en stopt als je de finish passeert. De nettotijd wordt als extra service vermeld.

Wanneer krijg ik mijn bestelde T-shirt?

Het bestelde shirt ontvang je samen met je startnummer. Informatie over het startnummer volgt nog, maar uiteraard zorgen we dat je met startnummer aan de start kunt verschijnen😉!

Kan ik de maat nog aanpassen van mijn bestelde shirt?

De maat van het T-shirt kun je wijzigen in je Larssie account tot aan het vooraf aangekondigde moment waarop we gaan bestellen.

T-Shirt Dames Matentabel

T-Shirt Heren Matentabel

Kan er ook met een bedrijventeam deelgenomen worden?

De route

Wordt de route vooraf gedeeld?

Informatie over de route vind je op de pagina “tijdens de wedstrijd”. Hou onze kanalen in de gaten voor updates hieromtrent.

Heeft de MVB een gecertificeerd parcours?

De Marathon Via Belgica zal gecertificeerd zijn door de Atletiek Unie bij aanvang van de wedstrijd.

Kan ik mijn auto op de wisselpunten kwijt?

Voor de duo en quatro estafettelopers is er parkeergelegenheid bij start en op de wisselpunten. Informatie hierover vind je op de pagina “tijdens de marathon”.

Wat is er qua verzorging onderweg aanwezig?

Er zijn over de hele route verzorgingspunten ingericht, de locatie van deze punten vind je op de pagina “tijdens de marathon”.

Is het toegestaan om een deelnemer op de fiets te begeleiden over de route?

Nee, het meefietsen met een loper is niet toegestaan. Kijk bij toeschouwerinformatie voor geschikte plekken om de lopers aan te moedigen.

Medaille

Krijg ik een medaille als ik de tijdslimiet niet haal?

Alleen deelnemers die de Marathon Via Belgica binnen de gestelde tijdslimiet weten te volbrengen, ontvangen de unieke MVB medaille.

Ik loop met mijn vrienden de estafette, krijgen wij allemaal een eigen medaille bij de finish?

Iedere loper ontvangt een eigen medaille, ook bij de estafetteloop!

Uitslagen en foto's

Waar vind ik de uitslagen van de wedstrijd?

Uitslagen worden geplaatst op “na de marathon”.

Ik sta niet in de uitslagen of mijn tijd klopt niet, wat nu?

Mocht er onverhoopt iets misgegaan zijn, mail naar info@marathonviabelgica.nl. Vermeld je naam, startnummer en je zelf geklokte tijd. Mocht je een finishfoto kunnen meesturen of het startnummer van een loper die net voor of achter je eindigde, helpt ons dat zeker om uit te zoeken wat er mis is gegaan en kan e.e.a. worden aangepast.

Worden er finishfoto’s gemaakt?

Er zullen fotografen langs de route en bij de finish te vinden zijn. Hoewel onze fotografen uiteraard streven om van alle lopers een geweldig finishplaatje te schieten, kan niet gegarandeerd worden dat er van elke deelnemer tijdens de finish een foto gemaakt wordt.

Voor de deelnemers aan Marathon Via Belgica gaan we echter nog een stap verder. Finishers ontvangen namelijk een persoonlijk filmpje waarop te zien is hoe ze over de eindstreep komen. Met de ViuMi wordt de finish schitterend en in (bewegend) beeld gebracht. Ook voegt ViuMi een memorabele intro en outro toe. Alle lopers die finishen ontvangen na afloop een link waarmee de ViuMi video bekeken kan worden. Vervolgens kan deze met één klik op je eigen social media gedeeld worden. Voor Foras als organisatie is ViuMi dan ook de ideale manier om het evenement bij een groter publiek onder de aandacht te brengen.

Overige vragen

Zijn jullie dezelfde organisatie als in 2015?

Nee, wij zijn Stichting Foras en hebben geen relatie of banden met de organisatie van destijds. In 2022 organiseren wij voor de eerste keer de Marathon Via Belgica nadat we reeds 10 jaar ervaring hebben opgedaan met het organiseren van diverse hardloop evenementen in de Parkstad. Op onze site stellen wij ons in detail voor in één van onze eerste nieuwsberichten.

Kan ik ergens douchen na afloop?

Helaas kunnen we  vanuit de organisatie geen gelegenheid om te douchen aanbieden.

Hebben jullie tips waar ik kan overnachten (tijdens) het weekend van de MVB?

Als je op zoek bent naar een verblijf tijdens het weekend van de marathon dan kunnen we de volgende gezellige lokaties op een paar minuten loopafstand van de start in Rimburg aanbevelen:

  1. Educoboerderij
  2. Bed en Kitchen Ithaki
  3. Camping de Watertoren

Verder kunnen we de volgende alternatieven (iets verder van de start echter direct aan de route in Landgraaf gelegen) aanbevelen:

  1. Hotel Snowworld
  2. Landgoed Overstehof

 

Alternatieven in Maastricht of elders in het Zuid-Limburgse heuvelland zijn er in overvloed en te vinden op de website van VVV Limburg. Je kunt dan eventueel bij de inschrijving (voor slechts 6 euro) een enkele busrit in de ochtend naar de start in Rimburg boeken. Dit kan overigens ook nog achteraf bijgeboekt worden via de inschrijfmodule van SQM Time mocht je je al ingescheven hebben zonder busrit reservering.

Mocht je nog vragen hebben neem dan contact met ons op per mail: info@marathonviabelgica.nl.

Staat je vraag er niet bij?

Staat je vraag er niet bij, laat deze dan hieronder achter.

Onze partners en sponsoren