Tijdens de marathon


Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

8:30-9:00 uur
Busvervoer vanuit Maastricht naar de start in Rimburg.
10:00 uur
Start marathon alle deelnemers
13:30 uur
Prijsuitreiking
15:00 uur
Finish laatste loper

Voor de Marathon Via Belgica geldt een tijdslimiet van 5 uur wat inhoudt dat deelnemers uiterlijk om 15:00 uur dienen te finishen in Maastricht. Op de route zullen verschillende punten zijn waarop tijdslimieten gelden, deze zullen vooraf aan de deelnemers gecommuniceerd worden.

Startvakken

Op basis van de verwachte finishtijd worden deelnemers ingedeeld in een bepaald startvak.

Startvak A:
< 3.00 uur *
Startvak B:
3.00 - 3.30 uur
Startvak C:
3.30 - 4:15 uur
Startvak D:
4:15 - 5:00 uur

* Voor startvak A dient een marathontijd van 3 uur of minder te zijn gelopen in de laatste 48 maanden voor de wedstrijd. De organisatie behoudt zich het recht om de loper te vragen bewijs hiervoor aan te leveren.

Route en verzorgingsposten

De start ligt op de brug over de Worm bij Rimburg in Landgraaf. Je loopt via Coriovallum (het huidige Heerlen), Voerendaal en Valkenburg naar de finish op de oude brug over de Maas in Mosa Trajectum (tegenwoordig Maastricht).

Op dit moment zijn wij druk met de romeinen in de Senaat in conclaaf over de exacte ligging van de Marathon Via Belgica. Zodra uit de vele wegen de beste weg naar Maastricht is, maken wij dat zo snel mogelijk bekend”.

De gehele route wordt uitgezet en zal duidelijk gemarkeerd worden voor de deelnemers.

Meer details over de route inclusief een overzicht van de verzorgingsposten volgt op een later moment, ruim voor aanvang van de wedstrijd. De verzorgingsposten zijn minimaal voorzien van water voor alle deelnemers die passeren binnen de gestelde tijdslimieten.

Parkeren wisselpunten

Er zal sowieso plek zijn voor de estafetteteams om te parkeren voor de loperswissel bij elk wisselpunt. Waar precies geparkeerd kan worden zal worden bekend gemaakt zodra de route bekend wordt gemaakt.

EHBO en verkeersregelaars

Bij de start, finish en op de route is medische ondersteuning aanwezig, deze wordt verzorgd door Stichting Sportdokters. Op je startnummer staat het noodnummer van sportdokters wat gebeld kan worden bij problemen. Bij acute situaties bel je 112.

Om de route en oversteekplaatsen zo veilig mogelijk te maken zijn er voldoende verkeersregelaars aanwezig.

Toeschouwersinformatie

Natuurlijk wil je je door je man of vrouw, kinderen of kleinkinderen, familie of vrienden laten aanmoedigen tijdens jouw romeinse voetrace. In de aanloop naar het evenement wordt al deze informatie bekend gemaakt op de speciale toeschouwersinformatie pagina.

Meer weten?

Veel gestelde vragen