Bewoners informatie


Wegafsluitingen tijdens de marathon

Wil je weten waar tijdens de Marathon Via Belgica op zondag 21 Mei 2023 wegafsluitingen zijn of verkeershinder te verwachten is, kijk dan op onderstaand kaartje. Je kunt alle icoontjes aanklikken voor meer informatie. Onder de interactieve kaart vind je een tabel met tijden wanneer verkeersmaatregelen te verwachten zijn.

 

Wanneer zijn verkeersbeperkingen te verwachten?

Gedurende de marathon zullen wegafsluitingen tot een minimum beperkt worden, maar verkeershinder kan al tot een uur voor de eerste loper plaatsvinden. Nadat de laatste lopers gepasseerd zijn zullen wij de wegen weer zo snel mogelijk vrijgeven. Hoe laat dat voor elk punt precies zal zijn, is in verband met opruimwerkzaamheden niet precies te zeggen. In onderstaande tabel is per gemeente te vinden wanneer verkeersmaatregelen aanwezig kunnen zijn.

Gemeente Landgraaf (Rimburg tot Euregioweg)
9:00 - 12:15
Gemeente Heerlen (Euregioweg tot A76)
9:30 - 13:15
Gemeente Voerendaal (A76 tot Walem)
9:45 - 14:45
Gemeente Valkenburg (Walem t/m Berg en Terblijt)
10:15 - 15:30
Gemeente Maastricht (Berg en Terblijt tot Kesselskade)
10:45 - 16:30

Het gebied rond de start in Rimburg en de finish op de Kesselskade in Maastricht zal gedurende ruimere tijd afgesloten zijn in verband met de start en finish van de marathon. Hetzelfde geldt voor het centrum van Heerlen waar ’s middags de kidsrun op de planning staat.

Rimburg
9:00-11:00
Heerlen Centrum
11:00-14:00
Maastricht Kesselskade
10:00-17:00

Vragen?

Wij hebben, in overleg met provincie en gemeenten, geprobeerd alles zo duidelijk mogelijk te regelen voor iedereen. Mocht er toch iets niet duidelijk zijn, laat dat ons dan vooral weten op onderstaand e-mail adres:

info@marathonviabelgica.nl