Landgoed Overst partner van Marathon VIA Belgica


Graag stellen we je voor aan onze smaakvolste sponsor: Landgoed Overst! Speciaal voor de eerste editie van de Marathon Via Belgica maakt Ruud Verstegen twee unieke Marathon Via Belgica wijnen. Je kunt ze bij je inschrijvingen alvast bestellen en worden op dit moment geoogst!

De Limburgse wijngaarden vinden hun oorsprong bij de Romeinen die de wijnbouw in onze streek introduceerden. De Zuid-Limburgse heuvels en de vruchtbare lössbodem zijn uitermate geschikt voor wijnteelt. Niet heel gek dat landgoed Overst in Voerendaal maar een steenworp afstand van de Romeinse heirweg, de Via Belgica, ligt.

Het Romeinse verleden kunnen we nog steeds proeven in de wijnen van Ruud Verstegen die enkele jaren geleden van het landgoed Overst een modern en professioneel wijndomein maakte. Toen wij Ruud vroegen of hij met zijn wijnen die langs de Via Belgica zijn geoogst en gebotteld een steentje wilde bijdragen aan onze marathon twijfelde hij geen moment! En zo werden de MVB Rosé en Witte wijn geboren die je kunt bestellen bij je inschrijving. Voor de podiumwinnaars hebben we straks nog een hele speciale witte mousserende wijn.

Proef de Romeinse cultuur en bestel jouw unieke “Marathon Via Belgica” wijn bij jouw inschrijving. Op de dag van de marathon zorgen wij dat ie voo je klaar staat als smaakvolle herinnering aan jouw marathon!

Wil jij de marathon ook ondersteunen?

Meer info

Alle nieuws