Thermenmuseum partner van Marathon VIA Belgica


Graag stellen wij u hier nader voor aan onze partners. Belangrijke partners die mede het succes van de Marathon Via Belgica 2022 mogelijk maken.

Thermenmuseum Heerlen is natuurlijk niet zomaar een partner. Als inmiddels erkend oudste gebouw van Nederland vertelt het Thermenmuseum het verhaal van de Romeinen in Zuid-Limburg. Het topstuk is het Romeins badhuis: het best bewaarde Romeinse (publieke) badhuis uit Nederland.

Samenwerking bekrachtigd door enkele stichtingsleden en directeur Thermen Museum dhr. Hans Thuis op de loopbrug over het badhuis

Heerlen (of beter gezegd het Romeinse Coriovallum) lag op het kruispunt van de Via Belgica en de Via Traiana. Door deze ligging groeide Coriovallum uit tot een bloeiend handelscentrum waar talloze reizigers dagelijks onderdak / rustplek vonden. Het is dan ook niet toevallig dat juist hier een publiek badhuis werd gebouwd. We zijn dan ook bijzonder trots dat ook wij tijdens onze marathon ter hoogte van het badhuis (Thermenmuseum) een heuse pauze / rustplek inrichten voor onze deelnemers alvorens zij verder rennen over een authentiek gedeelte van de Via Belgica.

Wil jij de marathon ook ondersteunen?

Meer info

Alle nieuws